تبلیغات
آشپزی ملل - پای چوپان

پای چوپان

نویسنده :علی
تاریخ:جمعه 29 مهر 1390-07:50 ب.ظ



ابتدا گوشت را چرخ کنید یا در غذاساز بریزید. سیب زمینی ها را در قابلمه بزرگی ریخته و بگذارید بپزند تا مغز آنها نرم شود.
در همین فاصله، روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ ریخته و پیاز را همراه کرفس تفت بدهید. پس از اینکه پیازها شفاف شدند، هویج را اضافه کنید. این مواد را به مدت 3 تا 5 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و گاهی آنها را هم بزنید. کمی نمک و فلفل به آنها اضافه کنید تا مزه بگیرند.
در مرحله بعد گوشت را همراه با آرد، پودر خردل و عصاره اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس سویا سس، سس وستیشر، جوز هندی و شربت سیب را اضافه کنید. توجه داشته باشید که ترکیب به دست آمده باید قوام داشته و تا حدودی غلیظ باشد. در مرحله آخر، برگ بو و جعفری را اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید.
زمانی که سیب زمینی ها آماده شدند، آنها را آبکش کرده و با کره و شیر گرم پوره درست کنید. کمی نمک و فلفل را همراه با تخم مرغ به پوره سیب زمینی اضافه کنید.
کف یک قالب بزرگ را با کره چرب کرده و مخلوط گوشت را در آن بریزید. سپس با لایه کلفتی پوره سیب زمینی روی آن را پوشش دهید و اگر دوست داشتید کمی پنیر رنده شده روی آن بریزید. کمی کره آب شده درخشش بیشتری به سیب زمینی شما می دهد.
پس از اینکه کارتان تمام شد، غذا را به مدت 20 دقیقه در فر روی حرارت متوسط قرار بدهید تا زمانی که روی سیب زمینی طلایی رنگ شود. غذای شما آماده است.
مناسب برای: 
۹
مواد لازم: 
  • 500 گرم گوشت بره پخته ( یا هر گوشت اضافی دیگری که در یخچال مانده)
  • 8 تا 10 عدد سیب زمینی متوسط مانند سیب زمینی دزیره (پوست نازک زرد)
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 2 تا 3 ساقه کرفس، خرد شده
  • 2 عدد هویج، ریز خرد شده
  • نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده به مقدار لازم
  • 2 تا 3 قاشق چایخوری آرد ساده
  • 2 قاشق چایخوری پودر خردل
  • حدود 125 میلی لیتر عصاره مرغ یا گوشت یا سبزیجات
  • کمی سویا سس
  • مقدار نسبتاً زیادی سس وُستیشر
  • 3 سرانگشت پودر جوز هندی
  • پوست رنده شده ی یک لیمو
  • 125 میلی لیتر شربت سیب
  • 2 عدد برگ بو
  • کمی جعفری، خرد شده
  • یک قاشق غذاخوری کره، بعلاوه مقداری بیشتر برای درخشش روی غذا
  • کمی شیر گرم
  • یک عدد تخم مرغ، زده شده
  • کمی پنیر رنده شده (دلخواه)
وسایل مورد نیاز: 

غذاساز, قابلمه بزرگ, ماهیتابه بزرگ, آبکش, قالب بزرگ, فر

چه چیزی بخرید: 

گوشت بره, پودر خردل, سس وستیشر, پودر جوز هندی, شربت سیب

خلاصه ای در باره این رسپی: 

این غذا روشی بسیار عالی برای استفاده از گوشت های پخته از قبل مانده است.
در این دستور
چند عنصر دیگر برای طعم بیشتر اضافه شده مانند کمی سویا سس برای شوری، شربت سیب برای شیرینی و عصاره لیمو برای طعم و عطر تازگی.
شما می توانید دیگر مواد مانده در یخچال را نیز به این غذا اضافه کنید، مانند نخود سبز، تره فرنگی، عصاره گوشت و ... این غذا که روی آن با لایه ای از پوره سیب زمینی پوشانده شده و بسیار ترد نیز می گردد، برای هر ساعت از روز خوشایند است.

نام انگلیسی این غذا: 
Shepherd's Pie