تبلیغات
آشپزی ملل - سوفله شکلات

سوفله شکلات

نویسنده :علی
تاریخ:جمعه 29 مهر 1390-02:20 ب.ظ



برای تهیه مایه شکلات پایه :
شیر را با دانه های وانیل حرارت دهید. پس از به جوش آمدن، آرد ذرت را به همراه کمی آب به آن اضافه نموده و خوب بزنید، کم کم اضافه کردن باعث جلوگیری از گلوله شدن مواد می شود. مراقب باشید که شیر دوباره نجوشد، در این مرحله ظرف را از روی حرارت بردارید و شکلات و زرده های تخم مرغ را به آن بیافزایید.
مایه شکلات پایه را در کاسه بزرگی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود.
برای آماده سازی قالب :
ابتدا کف قالب ها را با مالیدن کره نرم چرب کنید. سپس با یک قلم موی مخصوص آشپزخانه کره را از کف به سمت بالا یعنی دیواره های قالب پخش کنید با این عمل به پف کردن سوفله کمک خواهیدکرد، سپس مقداری شکلات رنده شده یا پودر کاکائو در قالب بپاچید.
برای تهیه مخلوط سوفله :
سفیده های تخم مرغ را در کاسه تمیزی بگذارید و آنها را با همزن برقی با کمی نمک با دور تند خوب بزنید و در طی این مدت کم کم شکر را به مواد اضافه کنید تا سفیده ها غلیظ و نرم شوند و زمانیکه همزن را از آن در میاورید شکل خودش را حفظ کند، این همان حالت مورد نظر است،    توجه داشته باشید که با زیاد هم زدن سفیده ها باعث میشوید که آنها ببرند و شکل سوفله حفظ نشود.
مخلوط شکلات سرد شده را کمی هم بزنید تا نرم شود و سپس کمی سفیده تخم مرغ زده شده را  به آن اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس بقیه سفیده ها را هم به آرامی به آنها بیافزایید.
برای پخت و سرو :
در این مرحله باید قالب را با مواد پر کنید. مقداری تمشک تازه درکف قالب بریزید. با استفاده از یک کارد سر پهن قالب را با مخلوط مواد آماده شده پرکنید. برای اینکار مواد را با زاویه 45 درجه از کناره های قالب بریزید و سپس به سمت وسط حرکت کنید و در پایان سطح مواد را صاف کنید. اگر مخلوط را به طور یکنواخت در قالب پر نکنید سوفله شما خیلی پف نمیکند، همچنین اگر مواد را بیش از حد در قالب بریزید هنگام پخت به قالب میچسبد و پف نخواهدکرد.
شما میتوانید سوفله را بلافاصله پس از پر کردن قالب بپزید یا آن را چند ساعت در یخچال قرار دهید و هر زمان که میخواهید آن را در فر بگذارید. مراقب باشید که قبل از پخت سوفله رامدتی بیرون از یخچال قراردهید تا دمایش با محیط یکی شود.
مدت زمان پخت 14 دقیقه با حرارت 175 درجه سانتیگراد می باشد. مراقب باشید که در طی این مدت مرتب باز نکنید زیرا اینکار باعث جلوگیری از پف کردن خواهد شد.
این یک دستورالعمل فوق العاده و کامل است چون شما میتوانید به راحتی آن را تهیه کنید.
جهت سرو فقط کافیست که روی آن مقداری پودر قند بپاشید و چند تمشک تازه برای تزئین رویش قرار دهید.
مواد لازم: 
  • مواد لازم برای تهیه مایه پایه شکلات :
  • 500 میلی لیتر شیر
  • 2 عدد غلاف وانیل
  • 250 گرم شکلات خالص (حداقل 64% کاکائو)
  • 4 تا 5 قاشق غذاخوری آرد ذرت
  • آب به میزان لازم
  • 5 عدد زرده تخم مرغ
  • مواد لازم برای داخل قالب :
  • 100 گرم شکلات رنده شده (70% کاکائو) و/ یا پودر کاکائو
  • کره نرم برای چرب کردن قالب
  • مواد لازم برای تهیه سوفله :
  • 600 گرم ازمواد اولیه پایه
  • 350 گرم سفیده تخم مرغ
  • 100 گرم شکر دانه ریز
  • سر انگشت نمک
  • مواد لازم برای سرو :
  • پودر قند به میزان لازم
  • تمشک برای تزئین
نام انگلیسی این غذا: 
Chocolate Soufflé