تبلیغات
آشپزی ملل - حلیم، شاه کاری ها

حلیم، شاه کاری ها

نویسنده :علی
تاریخ:شنبه 30 مهر 1390-12:30 ب.ظ



بنشن و جو را از شب قبل خیس کنید. دانه های گندم را در هاون نیم کوب کرده و برای یک ساعت و نیم در آب خیس نمایید. گوشت، عدس ها، سیر، زنجبیل و آب را در یک قابلمه بزرگ و ترجیحاً چدنی ریخته و جوش بیاورید.
برای دو ساعت بگذارید آرام بجوشد و هر از گاه آن را هم بزنید. استخوانها را خارج کرده و آنقدر به پخت ادامه دهید تا گوشت ریش ریش شود (حدود یک ساعت).
روغن نباتی، زعفران، شنبلیله، زیره، چات ماسالا، پودر چیلی، زردچوبه و نمک را افزوده و برای یک ساعت دیگر بپزید. همچنان در حال پخت، غذا را هم بزنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند. کم کم غذا کشدار و غلیظ می شود.
روغن را در تابه داغ کرده و پیاز داغ کنید. ¼ از پیاز داغ را کنار گذاشته و بقیه را با گرام ماسالا داخل غذا بریزید و به مدت 15دقیقه دیگر بپزید.
غذا را به ظرف پذیرایی منتقل کنید و با پیاز داغ و چات ماسالا، چیلی، زنجبیل، گشنیز و لیمو آن را تزئین نمایید. این غذا با روتی، نان با چاپاتی سرو می شود.
مناسب برای: 
۸
مواد لازم: 
  • ½ فنجان از هر یک از دال های چانا، اورید ، مانگ (ماش) و جو
  • ½ فنجان گندم
  • یک کیلوگرم گوشت گوسفند و یا گاو با استخوان، گوشت ها خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری سیر، له شده
  • 2 قاشق غذاخوری زنجبیل، رنده شده
  • 5/2 لیتر آب
  • 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی
  • کمی زعفران برای رنگ (دلخواه)
  • ¼ قاشق چایخوری پودر تخم شنبلیله
  • یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز
  • یک قاشق غذاخوری پودر دانه زیره
  • یک قاشق غذاخوری ادویه مخلوط چات ماسالا
  • یک قاشق غذاخوری پودر چیلی
  • یک قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک
  • 125 میلی لیتر روغن نباتی
  • 2 عدد پیاز، خرد شده
  • یک قاشق غذاخوری گرام ماسالا
  • مواد لازم برای تزئین :
  • ادویه ترکیبی چات ماسالا
  • فلفل چیلی، ریز خرد شده
  • زنجبیل، خیلی باریک رشته شده
  • برگ های گشنیز
  • قاچ لیموترش
وسایل مورد نیاز: 

هاون, قابلمه بزرگ چدنی

چه چیزی بخرید: 

گندم, گوشت گوسفند و یا گاو با استخوان, ادویه مخلوط چات ماسالا, گرام ماسالا

خلاصه ای در باره این رسپی: 

این غذای آرام پز، نهایت لذیذی یک غذای گرم با عطر ملایم و محبوب مردم پاکستان است. دلیل کش آمدن هلیم، هم زدن مداوم این خوراک است.

نام انگلیسی این غذا: 
Haleem 'King of Curries'